Üzletünk címe: 1074 Budapest, Dohány utca 26
+36 1 614 4865 H-P: 11-20 Sz: 11-19 V: 12-18

6+2 falszín a gyerekszobába

Úgy gondoljuk, hogy a gyerekszobában abszolút ki lehet élni a kreativitásunkat- a legkisebbek imádják a színeket, mintákat, nagyon fontos számukra ezek a vizuális élmények. Merjünk tehát bátrabbak lenni, amikor festjük a gyerekszobát- és ha már akkora a gyerkőc, kérjük ki a véleményét, hogy neki melyik szín, minta tetszik. Sőt, be is vonhatjuk a festésbe, díszítésbe! Így egyből nem “kötelező elvégzendőnek”, hanem közös szórakozásnak fogjuk tekinteni ezt a munkát. 🙂

Összeszedtünk Nektek 6+2, számunkra kedves gyerekszoba falszínt- inspirációnak, ötletnek.

1.,

 

pinterest.com

pinterest.com

Nem is gondoltuk volna, amíg nem látjuk, hogy a szürke-rózsaszín párosítás mennyire jól tud kinézni egy kislány szobájában. A szürke szerintünk megfelelően ellensúlyozza rózsaszín élénkségét, így nem lesz túl tömény a látvány.  Árnyalataiban passzoló kiegészítőkkel még teljesebb az összkép.

2.,

pinterest.com

pinterest.com

Fiúk szobájában bátran kísérletezhetünk erőteljesebb színekkel. Itt a kék hűvösségét az itt-ott okosan elhelyezett piros dekorációk -na meg a fa parketta- hivatott ellensúlyozni, illetve a fehér bútoroksegítségével lett teljes ez a szoba.

3.,

pinterest.com

pinterest.com

Ha erősebb, élénkebb színt szeretnénk megjeleníteni, akkor érdemes csak egy falfelületet lefesteni- ezzel elkerüljük, hogy túl erős, domináns legyen az összhatás. Itt különösen szeretjük, hogy a színes fal másabb struktúrájú a dísztéglák miatt.

4.,

1bb63558401945650d619bfb4db487e3

pinterest.com

 

Ha ketten osztoznak a szobán, érdemes a fal színében is megmutatni azt- itt a fiú szekciót jól jelzi az ágy feletti árnyalat. 🙂 Minekután nagyon élénk a szín, ezért a szülők -bölcsen- nem festették le az egész falat.

5.,

304fefe59e2954aa83c6f9f0bf834f2c

pinterest.com

Van úgy, hogy nem a felszínre akarjuk a figyelmet irányítani, hanem sokkal inkább a gyerekszoba egyéb területeire: a bútorokra, textilekre, kiegészítőkre. Ilyenkor különösen jól jön egy pasztell, vagy fáradt árnyalat, ami azért mégis passzol a többi, domináns színhez. Azért, hogy ne legyen túl snassz a fal, fel lehet dobni: itt például két felfestett szó kapott helyet.

 

6.,

50e1c023de77f5c0218e9063f658cd3d

pinterest.com

Ha ketten laknak egy szobában, és a szoba nagyobb méretű- viszont nem annyira, hogy ketté lehessen választani, itt az egyik legjobb megoldás: a térelválasztás megoldották függönnyel, a fal pedig viszonylag határozottan mutatja a demarkációt. 🙂

+2

A két következő színünk többeknek tetszeni fog: fiús, lányos szülőknek egyaránt, illetőleg azoknak, akik nem tudtak dönteni a gyerekszoba falszínét illetően. 🙂 Ez a megoldás nem csak hogy vidám, de egyedi is. Ha túl sok a szín, érdemes pár kockát natúr, fehér, vagy egészen világos pasztell színnel festeni.

 

pinterest.com

pinterest.com

pinterest.com

pinterest.com

Megosztás

Megosztás Megosztás Megosztás