Üzletünk címe: 1074 Budapest, Dohány utca 26
+36 1 614 4865 H-P: 11-20 Sz: 11-19 V: 12-18

Aranyélet – arany a lakásban

Régen hatalmas paloták, gyönyörűen megmunkált bútorok, díszes berakások jellemezték az aranyhoz fűzött világképet. A ragyogás, pompa világában csak a nagyuraknak volt részük, hiszen az aranynak még nem volt alternatív megjelenési formája, csak a színtiszta értékkel bíró volta. Főként a fényűző élet részeként épült be a köztudatba a bálok, királyi szertartások részeként.

arany1

 

Eszköz funkciója mindig is az isteniségből fakadó többlet bemutatását célozta meg, például a korona, jogar, templomi gyertya tartók esetében.

A 17. században ez kezdett lassan megváltozni, megjelentek az első papír alapú tapéták, amelyek az aranynak is egy új felhasználási irányát mutatták meg. Sikeresen létrehoztak egy utánzatot, amelynek köszönhetően az ára sem az eredeti értékével volt azonos, így a dekoratív oldalát is egyre többen használhatták ki.

Jelentéstartalma ezzel együtt változott. Nem csak a gazdagság, isteni jelkép kifejeződéseként alkalmazták, tetszetős külleme is magával ragadta a hétköznap emberét. Talán a több funkciójú felhasználási igénynek volt köszönhető, hogy mára több anyagban és több stílusban is viszontláthatjuk.

Nemcsak az eklektikus stílus remek kiegészítője, hanem a minimalista, skandináv, mediterrán otthonok kedveltje is lett. Az arany különleges esszenciával tölti meg a teret. Nézzünk erre egy-két példát a következőkben.

Ritkán találkozhatunk fekete, sötétkék fallal egy lakásban. Pedig itt a remek példa rá, hogy néha, ha merész gondolataink teret kapnak, ilyen különleges, elegáns terek jöhetnek létre. Az arany szinte életre kel ezeken az árnyalatokon.

arany2

 

A manapság igen kedvelt szürkének is igazán remekül áll ez a minimális fenséges hangulat a lámpák képében. Különleges és nagyon jó elképzelés a skandináv hatású padló ötvözetével.

arany3

 

A következőkben csak egyszerű festményekként mutatjuk meg az arany szín előnyeit. Ezekben az esetekben kevésbé magamutogató jellegét ismerhetjük meg, inkább csak kiemeli a többi színből a legtöbbet.

arany4

 

Önmagukban is nagyon különleges hatást képesek elérni az arany színek.

arany5

 

Egyszerű geometriai formákkal is ötvözhetjük, lendületbe hozza őket.

arany6

 

Az egyik kedvenc geometriai formánkkal is nagyon jól mutat 🙂 Franta Ági stAArlight lámpa.

arany7

 

Nagyon szeretjük a különböző különleges kiegészítőket. Most mutatunk nektek néhányat, amelyeket arannyal újjá és különlegessé varázsolhattok.

aranny81

 

Ráadásként egy igazán divatos kombinációt tartogattunk nektek a végére. Pasztell színek kiegészítő darabjaként kiemeli a nőies vonásokat.

arany9


Ezek után bátorítunk titeket, hogy fogjatok hozzá egy kis lakásfelújításhoz. Mint láthattátok, nem kell lecserélni az összes bútort, elég ha csak egy-két kiegészítővel kicsit megbolondítjátok az eddig meglévő hangulatot. Ehhez használjátok nyugodt szívvel az arany színt, és ha van kedvetek nézzetek szét termékeink között is, hátha egymásra találtok valamelyik kiegészítőnkkel pl itt és itt.

 

Képek forrása: Pinterest

 

Megosztás

Megosztás Megosztás Megosztás