Üzletünk címe: 1074 Budapest, Dohány utca 26
+36 1 614 4865 H-P: 11-20 Sz: 11-19 V: 12-18

Egyedülálló borárium-Gál Tibor FÚZIÓ bor élménycentrum

Képzeljük magunkat egy festői borvidékre, ahol gyümölcsfák között sétálva egyszer csak a szemünk elé tárul a szőlő földek rengetege a természet egyszerű eleganciájában. Meleg van, de olyan kellemesen nyárias meleg és egy behűtött egri borral a kezünkben a szőlőföldek mellett pihenve, élvezzük a Gál család vendég szeretetét.

Elteto_feny1

Ezt a helyet hívják Gál Tibor Fúziónak. Az idei évben megnyílt pincészet kapuin belépve az előbbi hangulatot idézheti fel számunkra az autentikus környezet, amely megjelenik a hely eredetiségében és a különleges kiegészítőiben is.

„Nagyon szeretem a természetes, eredeti helyeket. Nem vagyok híve a giccsnek, műviségnek. Természetes hely lehet maga a természet, de egy épített környezet is. A mi épületünknél, ami eredetileg egy 200 éves istálló, igyekeztünk megtartani mindent az eredeti valójában. Még a hibákat is. Mert így az eredeti.„  Gál Tibor

Merész ötlet egy 200 éves múlttal bíró helyet 21.századivá tenni, de nekünk nagyon tetszik. Kedvenceink közé tartoznak, az ehhez hasonló régi parasztházak, melyeket modern kiegészítőkkel tesznek otthonosabbá. Kisebb változtatásokkal is hatalmas eredményt tudunk elérni. Sokszor elég, ha csak valami egyszerű, de nagyszerű formavilágot viszünk be a régi falak közé vagy csak a színekkel játszunk egy kicsit. Gál Tibor pincészetében is hasonló elvek mentén alakították ki a borokhoz illő modern, természetes környezetet, amelyhez a ClassHome is hozzájárulhatott.

Pince

A Boskke Sky Planter elnevezésű virágtartónkkal mi is részeseivé válhattunk ennek a különleges helynek, és úgy gondoljuk, ez egy egészen eredeti ötlet a virágok elhelyezéséhez. Vajon egy kis szőlőtő fejjel lefele lógatva is teremne szőlőt? Az lenne csak az igazi lugas. Nem csak a szőlő látná más szemszögből a világot, de mi is. 🙂

Étterem

1534365_1395838290638673_8800786474594558654_n

A Fúzió az egyedi belsőépítészeti megoldásai mellett egyéb extrákat is tartogat a számunkra. Magyarországon talán egyedülálló módon mutatja be a borok világát, hiszen egy múzeumnak is helyet adtak benne, ahol a termőföldek jellegzetességét vehetjük szemügyre. Köztudottan nagyban meghatározza a borok ízét az, hogy melyik vidéken termesztették a szőlőt.  Ahogy a különböző stílusok jellemzik az otthonok hangulatát, úgy a borokra is igaz ez az állítás: ahány termőföld,annyiféle karakter nyilvánulhat meg bennük. Felmerült bennünk a kérdés, hogy vajon ugyanúgy, mint a saját környezetünkben, egy borban is ki tudjuk fejezni önmagunkat? Gál Tibort kérdeztük erről, hogy ő melyik borban tudná a legjobban bemutatni önmagát.

A kedvenc borom a pinot noir. Már nem csak a burgundy, hanem a magyarok is. A világ legelegánsabb, legtitokzatosabb, legőszintébb bora. Sokszor szeretnék hasonlítani egy pinot noirra, de úgy érzem, még nagyon távol vagyok ettől…” Gál Tibor

Gál Tibor

Ezek után csak azt tudjuk ajánlani, hogy látogassatok el Egerbe a Gál Tibor Fúzióba és találjátok meg a hozzátok illő, a titeket legjobban kifejező bort és igyatok egyet az egészségünkre. Vagy egyszerűen csak menjetek ki a szabadba, és Gál Tibor ajánlásával egy jól behűtött Egri Csillag társaságában piknikezzetek egy nagyot.

Bor

És íme néhány további kép, a FÚZIÓ-ról:

Köszönjük, hogy olvastok minket! Ha tetszett a cikkünk, kövessétek blogunkat! 🙂

Fotók: Gál Tibor Fúzió

Megosztás

Megosztás Megosztás Megosztás

Egy hozzászólás a témában.

  1. […] Egyedülálló borárium-Gál Tibor FÚZIÓ bor élménycentrum. […]