Üzletünk címe: 1074 Budapest, Dohány utca 26
+36 1 614 4865 H-P: 11-20 Sz: 11-19 V: 12-18

“Elsősorban a gyerekeim inspirálnak” – Interjú Maráczy Manuéla gyerekruha-tervezővel

Mindegyik általa tervezett gyerekruhában van valami különleges. A minta, a szín, a formák… Mintha nem is egy ruhadarabot tartanánk a kezünkben, hanem egy történetet, ami finom anyagú kelmében manifesztálódik. Manuéla gyerekruhái azok a darabok, amik -amellett, hogy az ember szívesen adja a kicsikre- elgondolkodtatnak… Eddig úgy hittük, hogy csak a nagymamák tudnak az általuk készített ruhákba szeretetet szőni. De most már  tudjuk, hogy erre ő is képes.
Mostani interjúnkban Maráczy Manuélát kérdeztük.

Mi inspirál egy-egy ruha tervezésénél? 
Elsősorban a gyerekeim inspirálnak, mindig arra gondolok, hogy milyen ruhák állnának jól nekik. Ha már megvan az alapötlet akkor onnantól kezdve már a formák és színek variációi és kombinációi érdekelnek. Sokszor megesik hogy egy-egy ötlet nem valósul meg az előző kollekciókból, de ezek soha nem vesznek el, csak átalakulnak kicsit.
Forrás: facebook.com/manuelacuccok

Forrás: facebook.com/manuelacuccok

Milyen anyagokat részesítesz előnyben? Miért? 
Fontosnak tartom, hogy a gyerekruhák olyan anyagból készüljenek amelyek kényelmesek a gyerekek számára. Tehát lehetőleg rugalmas legyen és 100% pamut. Visszaemlékszem gyerekkoromból a többnyire műszálas alapú ruháimra, amikben egy egész napot végig feszengtem az oviban… na ezt nem kívánom egy gyereknek sem. De akkoriban ilyen anyagokat/ruhákat lehetett csak kapni.
Lehetőleg legyen minta nélküli az anyag, hiszen a ruháim különlegességét az egyedi minta (amit magam tervezek) alkotja. A minták szita nyomással, kézzel kerülnek az alapanyagra. Már el sem tudom képzelni, hogy saját minta nélküli anyagot használjak. Valahogy ez a lelke mindennek. De ha nem nyomott az anyag, akkor megfestem, hogy valamitől még egyedibb, személyesebb legyen a végeredmény.
Forrás: mariclaire.hu  Fotós: Békefi Dóra és Horváth Szintia

Forrás: marieclaire.hu
Fotós: Békefi Dóra és Horváth Szintia

Most épp melyik a kedvenc színed?
Hát most is rengeteg szín van a fejemben… A jelenlegi kollekció grafitszürke, acélkék és lazacszínből áll, de ez már majdnem hogy lejárt lemez nálam, mert a fejemben a következő kollekció van, ami halványzöld, törtfehér és ezüst kombinációkból épül fel. Szóval ez mind a kedvencem most 🙂
Mi a kedvenc lakberendezési tárgyad, és miért? 
Bármennyire furcsa, de a teljesen egyszerű 100 Ft-os boltból való 50-es és 100-as karácsonyfa égősorok. Ebből van otthon 3 darab is és imádom őket hangulatvilágításnak használni. Azon kívül van egy régi kicsi íróasztalom, amit felújítottam és vettem rá egy gyönyörű türkiz gombot. Ez is nagy kedvencem, imádok rajta dolgozni.
1508522_706962449343630_429706281_n

Fotós: Filep Krisztina silensphot.com, (Manuela gyerekruha katalógus-manuela.hu) Puffok: Haboo http://www.classhome.hu/Kisbutorok.html

Van olyan dolog, amitől sosem válnál meg?
Régebben voltak, de a sok költözés miatt már kevésbé ragaszkodom tárgyakhoz. Viszont a finn kerámia malacperselyemtől nem válnék meg soha.
Gyerekek. Mit jelentenek számodra?
Fantasztikus lehetőség rejlik minden egyes gyerekben, csak a szülőkön múlik, hogy mit tudnak kihozni gyerekeikből. Úgy értem, ha mint szülő megérted és meghallgatod, valamint figyelemmel kíséred gyereked fejlődését és kívánságait akkor csak támogatni kell és bátorítani. Hiszem, hogy ezzel elérhető, hogy a gyerekek boldog és elégedett felnőttek legyenek. Én minden esetre szeretem velük együtt megélni a mindennapokat, fantasztikus néha elkapni az nézőpontot ahogy ők látják a világot.
Fotós: Filep Krisztina silensphot.com, (Manuela gyerekruha katalógus-manuela.hu)

Fotós: Filep Krisztina silensphot.com, (Manuela gyerekruha katalógus-manuela.hu) Puff: Haboo, http://www.classhome.hu/Kisbutorok.html

Milyen stílusú az otthonod?
Leginkább eklektikus 🙂 Nem szeretem a túl sok bútort, a túl sok játékot a szobában, viszont szeretem a nagy tereket, amiből sajnos nincs túl sok itthon. Szeretem a régi bútorokat kombinálni néhány új és praktikus darabbal. Leginkább visszafogott színek vannak a lakásban, néhány színes párnával kiegészítve. Nagyon szeretem a párnákat.
Mi az, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy teljes legyen a napod?
Gyömbéres citromos tea.
Szenvedély. Mit jelent számodra ez a szó? 
Talán elsőre szerelem: ahogy szeretek általában szenvedélyes. De a munkám iránt is erős szenvedélyt érzek. Számomra a munka nem is munka. Imádom amit csinálok.
forrás: facebook.com/manuelacuccok

Forrás: facebook.com/manuelacuccok

Hogyan/hol tudsz a leginkább kikapcsolódni?
Szeretek autóban, vagy vonaton elgondolkodni. De van, hogy a munka kreatív része a kikapcsolódás számomra, amikor nagyon elveszek a mindennapokban. És van hogy a főzés is kikapcsol.
Ahogy láthatjátok, az egyediség és különlegesség ott rejlik Manuela mindennapjaiban, munkájában. Ami egyébként -nekünk úgy tűnik- egy valóra vált álom, amiért mert tenni és dolgozni. Nektek is van ilyen valóra váltott vágyatok? 🙂
Ha szeretnétek még többet megtudni Manueláról és az általa tervezett ruhákról, akkor látogassatok el facebook oldalára is!

Megosztás

Megosztás Megosztás Megosztás