Üzletünk címe: 1074 Budapest, Dohány utca 26
+36 1 614 4865 H-P: 11-20 Sz: 11-19 V: 12-18

Ha letisztultságra vágysz otthonodban: Egyszerűen természetes – skandináv design

Ha jártál már valamikor Európa északi részén, a skandináv tájakon, biztos vagyok benne, hogy visszavágysz erre a vidékre. Ha nem volt még hozzá szerencséd, és szereted az egyszerűséget, a természetességet, a szép tájakat, minél hamarább indulj!

A nehezen leírható és megfogható, mégis hamisítatlanul egyszerű, de zamatos skandináv életérzés alapvető eleme a  természet eleven közelsége. A végeláthatatlan fenyő-, és nyírfaerdők, a lebilincselően gyönyörű, szélborzolta tavak, égbeszökő hegyek és völgyek szépségének tisztelete szó szerint beleivódott a helybéli emberekbe. Ez az érzés bizony könnyen átragad az arrajáró utazóra, és ha nem vigyáz, könnyen szerelembe eshet…

A fenti attitüd természetesen a lakásdizájnt is erősen áthatja és a helybéliek otthonainak is alapvető építő eleme. Természetes anyagok és natúr színek használata,  fekete-fehér, esetenként (erősen sötét) barna-fehér színkompozíciók és adott esetben  erős kontrasztok jellemzik a házak és lakások belsejét.

Benéz a Természet….Kell ennél több? Finn lakókabin….

sk1

Az esetek többségében fehér és annak árnyalatai, ritkábban más színek nagyon világos tónusai uralják a falakat, ami könnyen érthető, ha arra gondolunk, hogy ez év jelentős része a magyarországinál jóval hűvösebb időjárásban telik. A kevés napfény rendkívül fontos a lakosság számára, a világos oldalfalak pontosan azt a célt szolgálják, hogy a csekélyke napsugár minél jobban szétterjedjen az otthonokban. Ugyanezt a törekvést erősíti a hatalmas ablakok és nagy, összefüggő terek alkalmazása is.

sk2

 

Az eddig leírt elemek és a praktikus, mégis rendkívül egyszerű berendezési tárgyak, bútorok (amelyek legfontosabb építőeleme a fa, mint a lehető legtermészetesebb anyag, de előszeretettel használják a nádat és a bőrt is) és a vidám lakáskiegészítők modern, harmonikus, összhangot teremtenek, olyan belső tereket, amelyekre szerintem nagyon kevesen mondanák azt, hogy nem szeretnének ilyen helyen élni.

Gyere velünk, pillantsunk be együtt néhány jellegzetesen skandináv otthonba, nézzük meg a helyi lakásdesign alapelemeit!

A nappali. Kezdjük a nappalival, ahol a legtöbb időt tölti egy svéd, norvég, dán, izlandi vagy finn család. (A Svédország, Norvégia és Dánia alkotta a régiót hazánkban általában Finnországgal és Izlanddal is kiegészítik.)

sk5

sk4

sk3

A konyha. Forduljunk be a konyhába. Itt is csupa egyszerűség, harmónia. A falakon néhol egy-egy meglepő, az összhangba mégis tökéletesen illeszkedő dekorációs elem.

sk6

sk7

A térségre jellemző szűkös fényviszonyok miatt nagy szerepük van a skandináv hajlékokban a világítótesteknek, amelyek jelentős dekorációs szereppel is bírnak.

Izlandi konyha Plumen design izzóval.

plumen1

Egy étkező szintén Plumennel.

plumen2

A fürdő. A fürdőszobák sem okoznak meglepetést, ugyanazok a kellemes akkordok.

sk9

 sk10

A háló. Hálókszobák, ahol béke és nyugalom honol. Itt-ott egy kötött puff is efér :).

sk12

 

sk11

 plumen3

A dolgozó. És a dolgozószobák, melyek igen inspirálóan hatnak…

sk14

sk13 

Tetszettek a képek?

Bízunk benne, hogy sikerült egy kis kedvet csinálni  ahhoz, hogy megvedd a repülőjegyet észak felé.

Utazás előtt és után, netán közben pedig tarts velünk Facebook-oldalunkon és kövess minket a Pinternesten.

Megosztás

Megosztás Megosztás Megosztás