Üzletünk címe: 1074 Budapest, Dohány utca 26
+36 1 614 4865 H-P: 11-20 Sz: 11-19 V: 12-18

Karácsony giccsmentesen

Ha karácsony, akkor dekoráció, fények, színek, csillogás… Sokszor könnyű túlzásokba esni és az ünnepi összkép helyett valami igazán félresikerült dekorációt összehozni- olyasfajtát, ami a képzeletünkben (egészen eddig) másodrangú brazil szappanoperákban kaphatna csak helyet…

A lakberendezési üzletek kínálatában szereplő dekorációknak sokszor nehéz ellenállni (pláne, ha nincs egy sziklaszilárd elképzelésünk arról, hogy milyen színű/hangulatú karácsonyra vágyunk), és bizony megtörténhet, hogy elcsábulunk; aztán otthon vesszük csak észre, hogy a sok apróság együtt valamilyen egészen elképesztő hangulatot áraszt- mielőtt kiábrándulva a karácsonyi készülődésből Grincs hangulatát vennénk magunkra, jobb, ha leülünk -igen most- és elgondolkozunk erről a dekoráció-témáról.

Segítünk. A karácsonynak nem kell giccsparádénak lennie, sőt.

A díszek, a díszítés 

Itt a legkönnyebb elrontani: sokféle, színű, formájú, anyagú, mintájú díszt lehet kapni; mi arra biztatunk, hogy mielőtt vásárolnátok, döntsétek el, hogy idén milyen színvilágú és hangulatú lesz az ünnepetek; így kevésbé nehéz mellényúlni és olyat vásárolni, ami nem is illik az előre kialakított képbe.

A kevesebb több elvet követve érdemes 2-3 színnél, textúránál maradni és ezeket kombinálni.

e9b662197303e635b0b727a748525c0c

piros és arany, mégsem elcsépelt

Idén a mi nagy kedvencünk a skandináv világot idéző dekoráció, ahol a természetes anyagok puritán díszítéssel, maximum 1-2 színnel vannak vegyítve:

e832a818f4f5757407ebe04a849c97ad

natúr és ezüst árnyalatok, összhangban a szoba színével és stílusával

e42815d52ebbbfa22f3b89ad2e90c1db

főszerepben a piros

Az otthon díszei

Természetesen nem csak a fa megfelelő feldíszítése a fontos; az otthon dekorációjára is érdemes legalább ennyi figyelmet szentelni. Lényeges szempont, hogy a már kialakult stílushoz valamelyest igazodni kell, és szem előtt kell tartani a fa színeit, hangulatát is.
Talán nem is gondolnánk evidensnek, de néhány jól megválasztott egyszerű dísszel is ünnepi hangulatot varázsolhatunk:

Fények

Ha karácsonyi fény, akkor valószínűleg nektek is először a klasszik karácsonyi világító-villogó állandóan kiégős-összetekeredő fényfüzérek jutnak eszetekbe.  Ami olykor még programozhatóan villog és zenél is… Nem, ne féljetek, erről szó sem lesz, ez szerintünk sem menő.
Viszont -ezt az alternatívát elvetve- érdemes különleges, egyedi dekorációs hangulatvilágítást beszereznetek. Mondhatnátok, hogy hazabeszélünk, de az a helyzet, hogy  a gömblámpáink meleg, természetes fényükkel és anyagukkal maximálisan megfelelnek ünnepi hangulatvilágításnak is (pláne a karácsonyi limitált széria).
Magatoknak tudjátok összeválogatni, hangulatotok, és az idei dekoráció stílusa szerint:

Még időben vagytok- érdemes újra átgondolni (vagy elképzelni) az idei karácsonyi dekorációt, legyen szó fáról, otthonról, fényekről- hiszen rengeteget számít az ünnep hangulatában az, hogy egyedi, különleges, harmonikus legyen a díszítés.

Megosztás

Megosztás Megosztás Megosztás