Üzletünk címe: 1074 Budapest, Dohány utca 26
+36 1 614 4865 H-P: 11-20 Sz: 11-19 V: 12-18

Klasszikusok a falakon, költészet a lakberendezésben

Világszerte március 21-én ünneplik a költészet világnapját. Ennek az ünnepnek az apropóján eszünkbe jutott eljátszani a gondolattal, hogy megkeressük azokat a megoldásokat, jó ötleteket, ahol az irodalom kilép szokványos medréből, kihömpölyög a könyvek lapjairól és a táblagépek üvegei mögül, megtöltve tereinket, a lakásbelsőket a falaktól a függönyökig, párnáktól a húsvéti tojásig.

Nézzük!

Először jöjjenek a már legkevésbé eredetinek számító megoldások: a falak dekorálása kedvenc versrészlettel, vagy idézettel. Fontos, hogy ha ilyen megoldással akarsz feldobni egy unalmas falfelületet, mindenképp valami olyan idézetet válassz, amely tükrözi a személyiségedet, vagy valami nagyon fontos dolgot árul el rólad, esetleg a helyiségről, amelynek a falán díszeleg.

kv1

Ne feledd, ami jól hangzik kimondva, vagy frappáns, nagy bölcsességeket összefoglaló magvas gondolat, attól még nem biztos, hogy minden nap szeretnéd olvasni a hálószobád, nappalid falán. Ezért olyan idézetet válassz, amelyet naponta ezerszer elolvasva sem fogsz unni és arra se sajnáld az időt, hogy kiválaszd a megfelelő betűtípust, hiszen a vizuális élmény szempontjából kiemelkedő jelentőséggel bír. Ne becsüld alá!!!

kv2

Ha semmi jó nem jut eszedbe, add a legegyszerűbbet:

kv3

Ha esetleg nem saját lakásban laksz, vagy nem szeretnél állandóan festegetni, akkor kedvenc szövegeidet mobil formában is kiteheted a falra, például így:

kv4

És akkor most jöjjön az igazi kreativitás: a kedvencek földön, vízen, levegőben! Na jó, inkább tányéron, takarón és függönyön.

kv5

Esetleg párnán  vagy lámpa búrán.

kv6

De ne állj meg a lámpa búra készítésnél teríts meg irodalommal!

kv7

És innentől pedig már csak a képzelet szabhat határt.

 kv9

Az igazán ínyenceknek a végére hagytuk a legjobbat. Egy kedves – egyébként könyvtáros és könyvimádó – barátnőm nem hagyományos módon töltötte meg kultúrával az otthonát. Mikor beléptem a konyhájába a fűszeres polcon fura képekre lettem figyelmes. Igazából nem a képek voltak furák, hanem a helyük: sosem láttam még G.B. SHAW-t, Adolf ZUKOR-t és LISZT Ferencet konyhai üvegeken. Kellett pár másodperc, míg leesett…

kv10

Ha láttál, vagy esetleg te magad is kitaláltál már hasonlóan szellemeset, vagy nálad is van a szobában, faladon idézet, oszd meg velünk kedvencedet Facebook-oldalunkon, vagy látogasd meg Pinterest lapunkat.

Fotók: Pinterest

Zsuzsi

Jó olvasását kívánunk!

Megosztás

Megosztás Megosztás Megosztás