Üzletünk címe: 1074 Budapest, Dohány utca 26
+36 1 614 4865 H-P: 11-20 Sz: 11-19 V: 12-18

Kreatív ötletek gyerekszobába – galériával

Bátran kijelenthetjük, a gyerekszoba az otthonban az a hely, ahol a szülőnek tényleg kreatívnak, ötletesnek, és fantáziadúsnak kell lennie- hiszen mindamellett, hogy egy külön kis teret birtokol a gyerek, nem mindegy, hogy milyet: minél személyre szabottabb a gyerekszoba, a lurkó annál otthonosabban fogja magát érezni- a cél az, hogy tényleg az ő, saját kis birodalma legyen a lakásnak ezen része.
Mostani magazinbejegyzésünkben a kreatív gyerekszobákat vesszük górcső alá: reméljük, a képekkel, galériával számodra is hozunk pár jó ötletet!

Tér a teren belül 

0ea1b62333872516fd97a1fab595b41a

Kuckó. Akinek van gyereke, egészen biztosan tudja, mire gondolunk- akinek pedig még nincs, annak minden bizonnyal jutnak eszébe régi emlékek- egy kis hely, ahova el lehet vonulni, ami számtalan játéknak ad teret- ez a kuckó lehet indiánsátor, katonai bunker, titkos barlang… bármi, amit a lurkó szeretne.
Mindenképpen jó ötlet egy ilyen félig-meddig fix helyet készíteni, akár meglepetésként, akár közösen, a gyerek elképzeléseit megvalósítva. (még több kuckós ötletet találtok a galériában is)

DIY
2d2a0c2dc1fb9b94c7d64cf631c5332d

Dekorációk saját kezűleg: egyedül, vagy gyereket bevonva nagyszerű közös elfoglaltság lehet, és egészen biztosan egyedi megoldások születnek majd: legyen szó betűkről-nevekről a falon, új játékokról, vagy épp egy bútor felújításáról. Szeretjük a saját kézzel készült dolgokat, és úgy gondoljuk, hogy a gyerekszobában tényleg ott van a helyük! 🙂

Kiegészítők

0b5e64765a79ddd1cd703f3d2eb5af24

A megszokott bútorokon túl érdemes olyan multifunkcionális kiegészítőket is becsempészni a gyerekszobába, amiket a játékba is be lehet vonni és mindamellett sok mindenre lehet használni: a mi (gyerekeink) kedvence a Haboo puff, ami lehet szék, asztalka, hegy, nagyra nőtt dunakavics, lábtartó, fejtámasz… 🙂

 

Színek

863447e124ac390157a2d83e31d4ccc6

A mozgatórugó. Színek nélkül szerintünk nem létezik gyerekszoba. 🙂 Akár falon, akár bútorokon -vagy épp a dekoráción-, mindenképpen ott a helye azoknak az árnyalatoknak, amiket a gyerekünk kedvel.
Ráadásul a gyerekszoba egy olyan terület, ahol bátran keverhetjük a színeket- a lényeg, hogy olyan legyen a végeredmény, ami a kicsi számára szemet gyönyörködtető- még akár akkor is, ha -a felnőttek számára- nem feltétlenül összeillő színekről van szó.

A fenti lényeges dolgokon túl még számtalan olyan ötleted lehet, ami tényleg közel áll a gyerkőchöz, és segít abban, hogy közösen kialakítsátok azt a teret, ami csak az övé, inspirálja és segít a kreativitás, fantázia fejlődésében.
Gondolatindítónak elhoztuk a mi kedvenc képeinket:


Nálatok van valami egyedi a legkisebb szobájában? 🙂


Képek forrása: pinterest.com


 

Megosztás

Megosztás Megosztás Megosztás