Üzletünk címe: 1074 Budapest, Dohány utca 26
+36 1 614 4865 H-P: 11-20 Sz: 11-19 V: 12-18

Láttál már ilyet? Túra tárgyak a design nevében!

Vitathatatlanul az ősz a legalkalmasabb évszak a túrákhoz. Vége a nyári melegeknek, de még nem fázunk túlzottan ahhoz, hogy útnak induljunk bejárni a vidéket. Nincs is szebb  annál, mint felkapni a túrabakancsot, válladra vetni a hátizsákot és irány a Természet, az ezer színben ragyogó erdő mélye, a hívogató túraútvonalak világa.

Útközben elfeleded a mindennapok gondjait, csak Te vagy, Ti vagytok barátaiddal és a táj, a rengeteg. Tüdődbe árad a tiszta levegő, élvezed az illatokat, a hangokat, jól esik a máskor fárasztó, hosszú gyaloglás és megnyugtat az időnkénti pihenő a madárdaltól hangos fák között.

2

Te mit viszel magaddal egy ilyen szabadtéri kirándulásra? Körülnéztem egy kicsit a világban, egyedi túratárgyakat és eszközöket keresve, és egészen elragadó különlegességekre leltem.

Ha pihenésre is készültök kirándulás közben, jól jöhet, ha valami könnyű, gyorsan összedobható sátrat is magatokkal visztek. Ezekben kellemesen el lehet szunyókálni pár órácskát ég és föld között.

3

Ez a függőágy pedig már maga a tökély, a patakcsobogásos romantika idillje

5

Egy igazi természetjáró nem kel útra kés és  némi szerszám nélkül. Ez a bicska a gyermekkort hozza vissza, hiszen fő funkciója mellett állatfigurákat is hajtogathatunk belőle, ha túlzottan unnánk túravezetőnk mondandóját…

6

Első látásra csak egy sörnyitónak tűnik ez az könnyű hight tech cucc, valójában azonban villa és kanál is egyben, ezen kívül csavarhúzónak és csavarkulcsnak is használható.

7

Derékövre vagy akár a hátizsákra is  könnyen felfűzhető ez a szemrevaló camping étkészlet.

8

Varázslatosan szép ez a balta, amely szétszerelve, feje nélkül is szállítható, és mindössze néhány másodperc alatt használatra kész állapotba hozhatja tulajdonosa.

9

Hasonlóan impozáns ez a komplex szerkezet is. Többféle késpenge, balta- és kalapácsfej áll használója szolgálatára.

10

 …és így néz ki egy teljes túlélőkészlet.

11

 Ez a szardíniásdobozba rejtett szett is sok fontos dolgot tartalmaz.

11b

A legrövidebb útnak sem lehet nekiindulni folyadék nélkül. Rendkívül mutatós ez a rozsdamentes acélból, BPA mentes műanyagból és bambuszból készült kulacs, az ember legszívesebben folyton magánál tartaná.

12

Akkor sincs probléma, ha elfogyott az ivóvized vagy elfelejtettél magaddal vinni. Feltéve persze, ha ezt a flaskát vizsont bepakoltad a hátizsákba. A kupakba szerelt, ultraibolya fényt kibocsátó germicidlámpa egyetlen perc alatt ártalmatlanítja  a lehetséges kórokozók közel 100%-át, a lebegő szennyeződéseket pedig egy szűrőfeltét választja ki. Lítiumos akkumulátora akár 80 alkalommal is használható.

14a

14b

Bármennyire is imádod a vadon hamisítatlan atmoszféráját, nem biztos, hogy meg tudod engedni magadnak, hogy napokra kizárd a külvilágot. Telefonodnak, a GPS-nek ajánlatos folyamatosan működni, hiszen bármi történhet. Ezek a masinák biztosíthatják, hogy otthonodtól távol is tölthesd elektromos berendezéseidet. Az első úgy néz ki, mint sima, egy fával működő grillsütő. A kis szerkezet azonban a keletkezett hővel egy ventillátort mozgat, ami rásegít a tűznél, a beépített USB csatlakozóval pedig bármilyen eszközünket felvillanyozhatjuk.

15

15b

Hasonlóan működik ez a másik készülék is.

16

 

Ez a viharlámpára hasonlító kütyü hálózatról, szivargyújtóról, napelemről, akkumulátorról is használható, de kézi kurblizással is életet lehelhetsz belé. Mondanom sem kell, hogy itt is található egy USB csatlakozás.

17

 

Ha még komolyabban veszed az energiahatékonyságot, mit szólsz ehhez a háton hordható napelemhez?

18

 

Persze könnyű grillezni és közben energiát termelni, ha van tüzed. Ebben a tartóban biztosan szárazon maradnak a gyufaszálak, ráadásul bámulatosan pazar kivitelezésű, szinte egy műalkotás.

Radical Media

 

Akkor se keseredj el, ha otthon hagytad ezt a szépséget, de magaddal hoztad ezt gyújtó eszközt. Elég a Nap felé fordítanod némi taplóval vagy más gyúlékony anyaggal, és máris lobog a láng.

20

 

Kirándulás közben kellemetlen vendégeid is akadhatnak. A nem kívánatos kullancsoktól ezzel az okos kis szerkentyűvel szabadulhatsz meg.

20b

 

A teljes kényelemhez a tisztaság is hozzátartozik, de a mosógépet mégsem cipelheted a táborhelyre. Nem is kell, ezzel a kis mosózsákkal és néhány csepp samponnal, tusfürdővel illetve pár liter vízzel a legpiszkosabb ruhát is megtisztíthatod. A benne lévő gumigörgők minden szennyeződést eltávolítanak,  az oldalán lévő átlátszó ablakon pedig láthatod, mennyi ideig kell még folytatnod a suvickolást.

21a

21b

21c

Útitársként végül mit szólnál egy bölcs öregemberhez? Íme, ő lenne az…

22

Melletted lesz, amikor utolér a fáradtság és átsegít a nehezebb útszakaszokon. Azt nem ígérem, hogy folyton szóval tart, de talán nem is baj. Te csak figyeld az erdőt, hallgasd a fákat, a madarakat, lépteid zaját és élvezd, hogy otthonra leltél a Természetben…

Megosztás

Megosztás Megosztás Megosztás