Üzletünk címe: 1074 Budapest, Dohány utca 26
+36 1 614 4865 H-P: 11-20 Sz: 11-19 V: 12-18

Mit ültessünk a Sky Planter-be?

Szeretnénk bemutatni Nektek 7 növényt, melyek kipróbáltan szeretik a Sky Planter-ben való életet.

1. Anthurium-Flamingó virág.

Biztosan mindenki ismeri, kedvelt szobanövény. Fényes viszos levélzettel, különböző színű szív alakú virágokkal. Könnyen tartható. Szeretni a világos helyeket, de óvjuk a közvetlen napsütéstől. Közepes vízigényű. Két locsolás között hagyhatjuk földjét kiszáradni. (Mi egyébként ezt a Wally One-ba ültettük :))

flami2

2. Areca-Arany pálma

Smaragdzöld szeldelt levelű pálmafaj. Egyre gyakoribb hazánkban is. Könnyen tartható, hálás növény. A NASA kutatásainak eredménya azt mutatja, hogy az Areca egy olyan növény, mely különösen jó levegő tisztító hatással bír. Íme a videó a tanulmányról, érdemes megnézni: http://www.ted.com/talks/kamal_meattle_on_how_to_grow_your_own_fresh_air.html. Szereti a vizet, de néha hagyjuk üresen a Sky Planter tartályát, hogy a gyökerek nehogy berohadjanak. Közepes fényigényű. Összességében könnyen tartható faj.

slide10_areca-palm

3. Nephrolepis-Szobapáfrány

Szintén gyakori szobanövény. Buja hajtásaival igazán látványos növény. Közepes fény- és víz igényű. Földje legyen állandóan nedves. (Ilyen szintén került a woollyba)

pafrany

4. Hedera helix-Borostyán

Számos szobai változata ismert. Világos levelűtől, az egészen sötét levelűig. Futónövény, hosszú hajtásokkal. Közepes fény- és vízigényű. Télen öntözését mérsékelhetjük.

borostyan_04

5. Foeniculum vulgare-Édeskömény

Egy fűszernövény, az édeskömény. Egyre gyakrabban előfordul hazánkban is. Levelei használhatóak fűszerezésre. Nagyon szereti a fényt. Helyezzük úgy el, hogy legalább 6 órán keresztül világos legyen. Közepes vízigényű, néha hagyjuk a Sky Planter tartályátt üresen, hogy a gyökerek nehogy berohadjanak.

edeskomyne3

6. Muskátli

Hagyományos magyar növény. Szerintem nincs olyan háztartás, ahol nyáron legalább 1 tő ne lenne. Szépen nevelhető ez is a Sky Planter-ben. Szereti a fényt, és a vizet is.

1_original

7. Hoya-Viaszvirág

Gyönyörű viaszos levelek, és kellő sanyargatás után gömb szerű viaszos virágzat jellemzi a növényt. Mérsékelt fény és víz igényű faj. Hagyjuk a földjét kiszáradni az öntözések között. Téli időszakban mérsékeljük az öntözést.

hoya2

hoya1

Ne feldjétek! Júliusban minden kerámia Sky Planter és kiegészítő kedvezményesen vásárolható meg! Ne maradjatok le róla!

Forrás: boskke.com

Megosztás

Megosztás Megosztás Megosztás