Üzletünk címe: 1074 Budapest, Dohány utca 26
+36 1 614 4865 H-P: 11-20 Sz: 11-19 V: 12-18

Öt gyönyörű európai tengerpart + strand-design galéria

Gondoltátok volna, hogy Európában milyen sok szép tengerpart van? Nem kell azért a tengerentúlra utazni, hogy különleges helyen tudjátok kipihenni az év közbeni fáradalmakat; elég csak egy kicsit délebbre menni.

Mai bejegyzésünkben összeszedtük öt csodaszép európai tengerpartot. A lista természetesen szubjektív és közel sem teljes. Viszont, ha nektek van kedvenc tengerpartotok, akkor azt bátran osszátok meg velünk –és a többi olvasóval- kommentben! 🙂 Sorra vesszük tehát a kedvencekeinket, a galériában pedig további szemet gyönyörködtető képeket találtok stranddekorációkról. Főszerepben a természet, a textilek, színek és a különleges textúrák! 🙂

Cala Mariolu, Szardínia, Olaszország – érintetlen csoda

Az Orosei-öbölben található a mindössze 200 méter széles, fehérszemcséjű homokkal borított part. Csak csónakkal közelíthető meg, a magas sziklafalaknak köszönhetően a nap csak reggel és kora délután süt ide. A civilizációtól elszigetelt parton nincsenek üzletek és éttermek sem, így érdemes ételt-italt és minden, strandoláshoz szükséges kelléket magunkkal vinni.

Cala Mariolu in Sardinia, Italy

Calanque d’En-Vau, Franciaország – ha nem csak napozni szeretnél

Dél-Franciország egyik méltán kedvelt strandja- a finomszemcsés homokkal borított part és a kristálytiszta víz teszi Calanque d’En-Vau-t kedvelt célponttá a turisták és a helyiek számára: a partot körülölelő sziklafalaknak köszönhetően nem csak a passzív kikapcsolódásra vágyók érzik itt jól magukat; sziklamászók is szívesen töltik itt az idejüket.

Calanque d'En-Vau, France

calanque-d-en-au-france2

Gulpiyuri Beach, Spanyolország – elrejtve

Észak-Spanyolországban található ez az eldugott, alig 40 méter hosszú partszakasszal rendelkező strand. Szürreális látvány, hiszen nem a tengerparton helyezkedik el, hanem a szárazföld belsejében, zöld rétekkel körbevéve, viszont vannak hullámok, aranyszínű homok, és kristálytiszta tengervíz; ezt az eldugott strandot a Vizcayai-öböl táplálja a Cantabriai-tengeren. Több millió év alatt mosta ki a sziklákat a tengervíz, így jött létre a Spanyolországba látogató turisták egyik kedvenc strandja.

gulpiyuri2

gulpiyuri

Kampen, Németország- a strand, ami télen is szép 

Töredelmesen bevalljuk, hogy Németországról nem feltétlenül a széles homokfövenyes strandok jutnak először eszünkbe. Kampen azonban valóban szép: Az Északi-Tenger partján, nem messze a dán-német határtól találjuk. Nyáron széles, aranyszínű homokja és tiszta vize vonzza a felfrissülni vágyókat, viszont télen sem utolsó látvány. 🙂

KAMPEN németo télen

kampen németo

La Isola Bella, Szicília – Csapatkedvenc

A végére hagytuk a személyes kedvencünket. A csapat háromnegyede már megfordult itt, a többiek pedig nyár végén fogják megcsodálni. Amit tudni kell róla: A kis szigetre egy keskeny homokfövenyen lehet bejutni. A víz tiszta, a homok fehér. A kis sziget pedig 1990-ig magánkézben volt, ez idő alatt épült rá egy ház is. (micsoda kilátás lehet ott!) 1990-ben megvásárolta a szicíliai Régió és természetvédelmi területté nyilvánította- különleges növények és állatfajok találhatók itt.

la isola bella sicily

 

Most pedig jöjjenek a stranddekorációk, sok képpel készültünk, változatos stílusokkal. Az amúgy is szép tengerpartokat még jobban feldobják ezek a kiegészítők. Szeretjük, reméljük, nektek is tetszeni fog! És ha a tengerparton épp nem is tudjátok összehozni, de a Duna- vagy Balaton partján egy hétvégi kempingezés során mindenképpen érdemes kipróbálni egy-egy ötletet. 🙂

Megosztás

Megosztás Megosztás Megosztás