Üzletünk címe: 1074 Budapest, Dohány utca 26
+36 1 614 4865 H-P: 11-20 Sz: 11-19 V: 12-18

Plumen “perecek” avagy a BITE Bakery Café utánozhatatlan arculata

2013-ban nyitott meg az első BITE Bakery Café a Nyugati téren, és azóta jellegzetes pontjává vált a belvárosnak. Sokak által ismert és látogatott hely, és ehhez nagyban hozzájárul a rendkívül forgalmas, tehát nagyon szerencsés helyszínválasztás – és persze a kínálat – mellett a kávézó belső igényes kialakítása.

 IMG_9654 (1)

A BITE pár szóban összefoglalva idehaza kevésbé ismert műfajú vendéglátóhely, ’bakery café’, azaz pékség és kávézó egyben. A vendégek barista által készített kávét ihatnak – ennyiben kapcsolódik a most nagyon divatos igényes kávézás trendjéhez – és frissen sütött, csak itt kapható péksüteményeket fogyaszthatnak. 

Fő célközönségük 10-20 percet tölt itt, vagy elvitelre veszi a kávét és pékárut, ehhez igazodik a BITE Bakery Café belső kialakítása is.

 

Egységes dizájn mindenütt

A BITE egyik fő vonzereje kívül-belül izgalmas dizájnja. A tervező a kolor bár belső kialakításáért is felelős Laki Eszter grafikus volt, az építész Dobos Zsófi. Az alapmotívum a brandingben, a termékcsomagoláson és a belső térben is a klasszikus fekete-fehér. Kívül, az utcafronton leginkább a fekete dominál – a Nyugati téren uralkodó káoszban igencsek elegánsan és figyelemfelkeltően -, belül pedig a fehér, amely egyben szerencsésen nagyítja is a teret.

 IMG_9678

A letisztult belső volt az ügyvezető igazgató, Pólus András szerint a kitűzött cél a tervezésnél. A nyitás időszakában éppen trendi színes vagy magyaros, kacskaringós krétarajzos stílus helyett tudatosan választották  a szögletes vonalakat, az üveget.

bite_astoria_small_036

Hogy a szigorú formák és monokróm színvilág ellenére ne legyen ’műtős’ hangulat a kávézóban, pár helyen megtörték a feelinget  – mondja el Pólus András -, az emeleti vendégtérben például különféle általuk használt alapanyagokat tettek csatos üvegekbe, az alsó vendég teret pedig egy díszes arany képkeretbe helyezett ’kínálat’ tábla díszíti.

 

Perec formájú égők

A kávézóhoz kitűnően illenek a perec alakú, nagyméretű  Plumen lámpák, amelyek annyira jellegzetesek, hogy gyakorlatilag meghatározzák az alsó tér hangulatát.

IMG_9719

A reggel 7-től este 8-ig nyitva tartó BITE az utcáról látható látványkonyhával bíró helyek táborát gyarapítja.

A kávébarátok az alsó szekcióban a kávé fajtákat ábrákkal bemutató, a pult mögött látható klasszikus képeket fogják nagyon szeretni, ha meglátogatják a BITE-ot.

bite_astoria_small_037

A kávézó-pékség a lenti tér mellett egy galériával rendelkezik, amelyben a nagyméretű  fekete-fehér logó és faldekoráció dominál.  A ’leharapott sarkú’ gigantikus logó fehérben is megtalálható a kiszolgáló pult mellett. A BITE tényleg az a hely, amely vizuálisan is felpezsdíti mindazokat, akik szép, igényes térben szeretnek időzni, és inni egy jó kávét.

IMG_9690 (1)

 

 

Ha tetszett az írásunk, kövesd a blogunkat! Nézz meg minket az instagramon @classhomehu  lépj kapcsolatba velünk a facebook oldalunkon és itt is körülnézhetsz —–pinterest :)!

Fotók: http://www.bitebakerycafe.hu/

Megosztás

Megosztás Megosztás Megosztás