Üzletünk címe: 1074 Budapest, Dohány utca 26
+36 1 614 4865 H-P: 11-20 Sz: 11-19 V: 12-18

Plumen, Plumen, Plumen, avagy okos és szép design

Megérkeztek a várva várt Plumen izzók!

Hogy mi is ez a Plumen izzó? Biztosan sokan találkoztatok már vele itt-ott képeken, magazinokban. Egy merőben új dologra szánta el magát a Hulger és Samuel Wilkonson tervező.

plumen_xmas

Olyan izzót próbáltak alkotni, mely energia takarékos, hosszú élettartamú, elegendő fényt bocsájt ki és mind ezek mellett még szép is.

A Plumen izzója 80%-al kevesebb energiát fogyaszt egy hagyományos izzószálas égőhöz képest. Élettartama pedig akár a nyolcszorosa is lehet egy ugyancsak hagyományos izzóénak.

A Plumen 001 formája olyannyira letisztult, és egyedi, hogy 2011-ben több díjat is bezsebeltek vele megálmodói.

bulb

Az egyik legrangosabb formatervezési díj a Brit Insurance Design of the Year díját is megkapta, valamint a  Black Pencil at the D&AD díját is elvihette.

Több múzeum is beválogatta gyűjteményébe többek között a MoMA is.

A Plumen név mára már nem csak egy izzót takar. Tervezői számos kiegészítőt hívtak életre. Kaphatóak hozzá különböző színű függesztékek, és újabbnál-újabb búrákkal is előrukkolnak a tervezők.

Pharaoh-P-installation-11598-ON

Áruházunkban jelenleg az izzókat lehet megvásárolni. Helyesebben a Plumen 001-et 8500 Ft-os bruttó áron, és ingyenes szállítással.

(A fotókat a www.plumen.com oldalról kölcsönöztük)

Megosztás

Megosztás Megosztás Megosztás

Egy hozzászólás a témában.

  1. […] Röviden csak annyit róla, hogy ez az első design energia takarékos izzó a világon! (ha bővebben szeretnél olvasni róla íme egy korábbi cikkünk itt) […]