Üzletünk címe: 1074 Budapest, Dohány utca 26
+36 1 614 4865 H-P: 11-20 Sz: 11-19 V: 12-18

Rezesbanda – Vörös réz a lakásban?

Ősi és trendi. Retro és modern.

A múlt, a jelen és talán a jövő anyaga a réz.

Ősi, mert ez a különleges szépségű és adottságú matéria az első fém volt, amit az emberiség használni kezdett. Az ókortól kezdve hatalmas mennyiséget termelt ki és dolgozott fel belőle, elég ha csak az egykori egyiptomi birodalom területén talált használati és dísztárgyak sokaságára gondolunk. Építészeti felhasználása is a régmúltba vezet, hiszen előnyös tulajdonságai (könnyen megmunkálható, jól alakítható, rendkívül tartós, jó hő- és elektromosságvezető, ráadásul antimikrobális!) miatt már évszázadokkal ezelőtt is előszeretettel használták bel- és kültéren egyaránt.

 

A huszadik század közepétől kicsit eltűnt, napjainkban azonban újra visszatér és hódít! Nem is akárhogyan! A szépségét, előnyeit és sokodalúságát felismerő tervezők betörtek vele a design területére, és egyesítették a fent említett ősiséget és a modernitást.

 

Hidd el, ez az anyag tényleg szinte mindent tud! Padlóburkolatok, közműszerelvények, térelválasztó- és dekorációs elemek, vázák, lámpák, nyílászárók – nehéz olyan dolgot mondani, amit ne készítenének belőle.

 

Nézzünk szét a réz világában!


Egyre gyakrabban találkozni üzletek, de akár lakások esetében azzal, hogy a belsőépítész szabadon futó csöveket tervez az adott helyiségbe. Bármilyen meglepően hangzik elsőre, a látvány magáért beszél. Különösen fürdőszobák esetén divatos ez a megoldás.

A lakóterek esetében még nagyobb a felhasználási lehetőség. Egy divatos, trendi nappalinak igazi éke lehet egy-egy rézből készült berendezési tárgy vagy kiegészítő.

Három egyszerű, de nagyszerű szobaasztal. Határozottan feldobják a helyiség atmoszféráját!

 

 

Fal- és padlóburkolatnál már tényleg vakmerőnek tűnik a felhasználása. A végeredmény mégis – merészen stílusos.

 

Következzen néhány világítótest!

Egyszerű, mégis mutatós darab:

13

Egy modernebb verzió:

14

Két hagyományos formájú gömblámpa, amelyekből bensőséges nyugalom, előkelő báj, ugyanakkor kihívó extremitás is sugárzik.

15

 

16

 

Különleges darab –  a fa és a fém harmóniája:

16b

 

Ez a gyönyörűség pedig a Plumen izzókhoz kifejlesztett, egyedi rézfoglalat. Sugárzó elegancia.

17

 


Az egyéb kiegészítők terén pedig már tényleg csak a fantázia szab határt.

 

Még több rézkülönlegességre vagy kíváncsi? Látogass el Pinterest-oldalunkra!

Megosztás

Megosztás Megosztás Megosztás