Üzletünk címe: 1074 Budapest, Dohány utca 26
+36 1 614 4865 H-P: 11-20 Sz: 11-19 V: 12-18

Sky planter projekt 1.

phpThumb_generated_thumbnailjpgTudom a Sky Planter vagy tetszik valakinek vagy nem! Nekem először olyan semleges volt…Aztán teljesen beleszerettem. Két pici gyerek mellett nehéz szobanövényt tartani. Értem ezalatt, hogy ÉPségben tartani. :). Ha eléri a kis mancsával, és áshat, akkor vége mindennek. Extrém esetben még meg is kóstolja a földet még extrémebb esetben a növényt is. Az üveg kaspókban tartott orchidea pedig életveszélyesnek bizonyult az első töréskár után.

Szeretem a növényeket, de valahogy eleve olyan a nappalink, hogy a földre nem is nagyon tudok pakolni, mert vagy a kanapé miatt nem lehet, vagy útban van, vagy az  ajtó nyílása miatt nem praktikus, vagy a már fentebb említett poronty dolgok miatt.

És erre jön a Sky Planter. Ez a tuti kis kitaláció. Gyorsan fel is fúrtunk most egyet az legutóbbi szállítmányból. Már csak azért is, hogy legyen saját tapasztalat, nem mellékesen  ugye a már említett szerelem miatt :). Komplett kis installációk vannak már a fejemben a Sky Planter-t illetően. Sőt agyban már kombináltam is a wollypockettel. Na de ez egy következő projekt része…

Visszatérve a jelenlegi projektre:

boskke001A legkisebb S-es méretet választottam fehérben. Kivételesen az egyik nagy barkácsbolt hálózatban vásároltam egy Diffenbachia-t (buzogány virág) bele 390 magyar Ft-ért. Az S-es méret látszólag kicsinek tűnik, de ha belegondolunk, hogy felakasztjuk és ott lóg…Ez az a méret, ami valóban olyan légies hatást kelt. Ahová én elképzeltem, ott egy nagyobb kaspó igen otrombán mutatna. Azért választottam ezt a növényt, mert könnyen tartható, fényigénye is átlagos, nem kíván extrém környezetet, gondoskodást. Levei nagyon szépen díszítenek, és nem mellesleg jól mutat a Sky Planter-ben.

Beültettem a használati utasítás szerint. Kicsi földet még kellett mellé és rá töltenem. A hálót, ami megakadályozza, hogy virágföld kihulljon méretre vágtam, ami azt jelenti, hogy a kört a közepén megnagyítottam, hogy ne sértse meg a virág tövét.boskke003_kicsi

Erre érdemes figyelni, és a gyártó is kitér erre a használati útmutatóban. Háló berakva, záró peremmel lezárva, megtörölgetve készen is lett a mű. Mivel betonba fúrtunk kb: 10 perc múlva már ott lógott a kis gyönyörűség. Szépen feltöltöttem a Slo-flo tartályt, és ha az úszó leereszkedik akkor kell legközelebb locsolnom. phpThumb_generated_thumbnailjpg (6)

Mi is az a Slo-flo? Valami olyasmit takar, hogy lassú öntözés, folyamatos vízadagolás. És ez hogyan lehetséges? Minden Sky Planter alsó vagy felső? 🙂 Szóval ha felakasztjuk akkor a felső kb 1/4 részében található ez a víztartály.

boskke005_kicsiA víztartály alja tulajdonképpen egy speciális kerámia lap, amely mivel porózus, folyamatosan és egyenletesen adja le a nedvességet a növény gyökérzete számára. Elég spécin fest. Akinek már van Sky Plantere az tudja, hogy egy nagyon korrektül összerakott tárgyról van szó. Nem hiába díjazott termék!

Nos remélem kedvet kaptatok Ti is az ültetéshez! 🙂

M.

Megosztás

Megosztás Megosztás Megosztás