Üzletünk címe: 1074 Budapest, Dohány utca 26
+36 1 614 4865 H-P: 11-20 Sz: 11-19 V: 12-18

Stresszmentes karácsony?! Igen! Lehetséges!

– avagy hogyan tartsd be mindazt, amit állandóan megfogadsz…

“Jövőre tuti nem hagyom az utolsó pillanatra az ajándékvásárlást!”

“Üssetek agyon, ha még egyszer bevállalom az összes ajándék beszerzését!”

“Már novemberben elintézek mindent ami fontos”

“Na az biztos, hogy most főztem 24-én utoljára!”

Most adunk néhány ötletet, hogyan tudod ezeket a minden évben megfogadott, aztán soha be nem tartott fogadalmakat valóban megtartani.

1.“Idén biztosan időben kezdem a vásárlást!”

FIGYELJ ÉS VÁSÁROLJ APRÁNKÉNT!

Ahhoz, hogy ezt a fogadalmadat be tudd tartani, kezdj el már szeptembertől nyitott szemmel járni és figyelni azokra az elejtett mondatokra, hogy mire vágynak szeretteid. Ezeket jegyezd fel telefonodba, vagy határidőnaplódba és jártadban-keltedben szépen apránként szerezd be a dolgokat. Így egyrészt nem okoz egyszerre nagy anyagi megterhelést, másrészt pedig megkíméled magad a kígyózó sorokban való tekergéstől.

ab4df766657675f3ef8bfb03adf84eef

Ha mindent egyszerre akarsz megvásárolni, mégis hogy viszed majd haza? Csodaszánon?:)

2.”Legközelebb odafigyelek, hogy ne ússzak el mindennel!”

KÉSZÍTS LISTÁT!

A lista készítés azon túl, hogy nagyon hasznos, látványos és gusztusos is, míg elkészítesz egy szép teendő listát, az esztétikai szükségleteidet is kielégítheted.

Szedd össze az intéznivalókat, rendszerezd őket és hagyj mindenre egyel több napot, mint amennyi alatt megvalósítható. Így biztosítod be magad, hogy biztosan ne csússz ki az időből.

TIPP: a lista lehet a telefonodban, vagy a saját naptáradban, de érdemes egyet készíteni jól látható helyre is, hogy a család többi tagja is lássa a teendők kígyózó sorát, és néhányat átvállaljanak belőle.

3.“Többet biztosan nem vállalok magamra ennyit!”

NE HŐSKÖDJ! OSZD SZÉT A FELADATOKAT!

A karácsony nem csak a te ünneped és ahhoz, hogy mindenki jól tudja érezni magát (téged is beleértve) nem szabad megszakadnod és egy kézben tartani mindent.

Oszd le a feladatokat, legyen aki takarít, legyen aki bevásárol, és legyen aki megfőz, vagy mindenki vegyen részt mindenben egy-egy részfeladat erejéig.

Azonban ha úgy érzed, csak te vagy képes úgy elkészíteni a dolgokat és úgy elvégezni a feladatokat, hogy azok valóban jók legyenek és működjenek, akkor fogadd el ezt a tényt és jövőre ne fogadd meg, hogy máshogy lesz. Örülj neki, hogy egyedül is képes vagy a tökéletesség létrehozására! 🙂

4.“Jövőre nem próbálok ki új receptet!”

TESZTELJ ELŐRE!

 

Ahhoz, hogy ne karácsony este derüljön ki, hogy rossz ízű a kacsa, nem fő meg a hal, nem ízletes a köret, teszteld le az új receptet, amit el akarsz készíteni (feltéve, ha unod a régit és a családod is unja már).

Már novemberben érdeklődj az ismerőseid körében, vagy kutakodj a neten jó receptek után és csinálj egy próba ebédet pár héttel előtte. Így nem érhet meglepetés.

Persze azon is érdemes elgondolkozni, hogy megéri-e mindig újítani, hiszen lehet, hogy te már unod minden évben ugyanazt a menüt elkészíteni, de a család szívesen enné, hiszen egy-egy íz ugyanúgy hozzá kapcsolódik az ünnepekhez, mint a karácsonyi dalok hangulata, vagy a fenyő és mézeskalács-illat.

fa5dca67ffdba306477ea6e0852dbd27

Szuperül néz ki, de vajon neked elsőre is ilyen lesz? Menj biztosra!

christmas 077

Egy ilyen asztal összerittyentéséhez is tapasztalat és szervezőkészség kell!

5.“Biztos, hogy jövőre nem én intézem a tanárok karácsonyi ajándékát!”

ADD ÁT MÁSNAK A SZERVEZÉST!

 

Mindenki szereti az aktív anyukákat, azt meg még jobban, ha csak a pénzt kell bevinnie az ajándékra és mindent intéznek helyette mások. Tanuld meg átadni a feladatokat és ha tavaly te vállaltad a 13 tanár ajándékának kitalálását és megvételét, idén ne tedd! Hagyj mást is érvényesülni, hiszen legalább 40 szülőpáros tartozik egy átlagos iskolai osztályhoz, vagy ovis csoporthoz. Segíts az ötletelésben és javasold, hogy minden évben más vegye a vállára a beszerzést. Hidd el, lesz jelentkező!

plusz ötletek itt: http://hu.pinterest.com/pin/419045940301546335/

plusz ötletek itt: http://hu.pinterest.com/pin/419045940301546335/

6.“Legközelebb csak a gyerekeknek ajándékozunk!”

KERESS ALTERNATÍV UTAKAT!

 

Mostanában sok családban lehet hallani, hogy csak a “gyerekeknek ajándékozzunk, hiszen ez az ő ünnepük!”. A felnőttek ugyanúgy szeretnek ajándékot kapni mint a gyerekek, akkor is, ha ezt hajlamosak nem bevallani.

Ahelyett, hogy letiltjuk a felnőtteket az ajándékvásárlásról, keressünk alternatív lehetőségeket:

  • beszéljünk meg egy értékhatárt, amely senki számára nem megterhelő, de lehetőséget ad arra, hogy mindenki kaphasson valami ajándékot.
  • vezessük be a családon belüli húzást, így mindenkinek csak egy valakit kell megajándékozni, viszont senki sem tér haza üres kézzel
  • állapodjunk meg a DIY karácsonyban: mindenki kézzel készítsen valami figyelmességet a szeretteinek
  • legyen a jelszó a praktikusság és a használhatóság, hogy ne árasszuk el a másikat felesleges kacatokkal (pl: a finomság mindig jól jön, a pohár fogyó eszköz!)

7.“Mindig előre fogom ellenőrizni, hogy jó-e az égősor és ép-e a karácsonyfa talp!”

TARTS FŐPRÓBÁT VAGY KÉSZÍTS JEGYZETET KÖVETKEZŐ ÉVRE!

 

Már november végén ellenőrizd a szükséges kellékeket, hogy jó-e az égősor, működik-e a karácsonyfa talp, nem töröttek-e a díszek és így lesz időd mindent apránként beszerezni.

Esetleg – hogy a korai készülődéstől megkíméld magad – készíts magadnak előre jegyezetet! Mikor a kellékek kicsomagolásánál észreveszed, hogy valami hiábdzik, elromlott, stb. készíts feljegyzést magadnak jövő novemberre, ami emlékeztet a feladatokra.

8.“Jövőre nem nullázom le magam decemberben”

MINDENT APRÁNKÉNT!

 A karácsony minden évben ugyanakkor van, ahogy a Mikulás is. Próbálj ráhangolódni az ünnepre már novemberben, hogy ne egyszerre kelljen mindent beszerezni és ne legyen a december kész anyagi csőd.

(Abban, hogy ne felejtsd ezt el, segíteni fognak a már október végén karácsonyi díszkivilágításban úszó üzletek.)

a0d689e40460b4fafde7968401846f24

Ha jártadban, keltedben mindig csak egy apróságot veszel, máris sokkal beljebb leszel és nem kell mindent egyszerre beszerezned.

 

+1 “Megfogadom, hogy soha többet…!”

FOGADD MEG, HOGY TÖBBET NEM FOGADSZ MEG!

Így legalább nem stresszeled magad! Próbálj előre készülni, előre gondolkodni, ha meg nem megy majd megpróbálod jövőre! 😉

hathaway-wink-wallpapers_10388_1024x768

Megosztás

Megosztás Megosztás Megosztás