Üzletünk címe: 1074 Budapest, Dohány utca 26
+36 1 614 4865 H-P: 11-20 Sz: 11-19 V: 12-18

Vitorlát bonts! – tengerész stílus otton

A tengerész stílus a már jól ismert majolika kék és fehér csíkos ruha viseletét jelenti, amely Francia ország Bretagne tartományában látott először napvilágot. Azelőtt a csíkok inkább csak a rabok, bohócok öltözetében volt jelen. 

Azonban mielőtt a tengerész ruha is csíkossá válhatott volna, a 18. század végi angliában kellett meghonosodnia. 1846-ban Viktória királynő négy éves Albert Edward fiát egy matróz ruhába öltöztette, és így szálltak fel a Royal Yacht-ra, ami hatalmas hírverést hozott számára. A közvélemény imádta az elragadó kisfiú báját és ezután minden nőnek az volt az álma, hogy ilyen öltözetben láthassa gyermekét. 

Egy kis idő elteltével ez a trend nem csak a hétköznapi emberek, de az úszók világában is megjelent, ahol egységesen az úszódresszük vált sötétkék- fehér csíkossá. A 19. századra pedig eljutott egészen Francia országig, ahol Bretagne dolgozói is ilyen egyenruhát kezdtek el hordani. 

A 20. század elején Mademoiselle Coco Chanel a francia Rivierára látogatott, ahol szemben találta magát néhány csíkos inget viselő munkással. Természetesen rögtön megtetszett neki ez a minimalista stílus és a következő hónapokban egy saját kollekciót készítettet belőle.

coco

Később, ahogy lenni szokott a ruhában megjelenő divatot követte a lakberenzdezés is. Így a lakások kedveltjévé vált, ami egyszerre elegáns és friss hangulatot adott az otthonnak. Éppen ezért manapság gyakran megtalálható valamilyen formában a belső terek kiegészítőjeként, piros, fehér, kék színekben. A következőkben nézzünk erre néhány példát.

Jártatok már világító toronyban? Nagyon különleges hangulata lehet. Ott is elférhet egy kis gömblámpa a megfelelő színben 🙂

a világító torony...

 

 

Plumen izzónk a medúza rokonságában, biztos jó barátok lennének 🙂

meduza

 

A tenger frissességét idézi a Haboo Puff osztriga színe.

törtfeh

 

Tenger hullámai a kék-fehér átmenetben és a Plumen formáiban.

hullam

 

Még egy kis piros inspiráció.

piros

És egy kis kék natur színekkel vegyítve.

 coco (1)

 

További nagyszerű időtöltést kívánunk nektek az oldalunkon és, ha még egy kis kikapcsolódásra vágynátok, akkor várunk titeket a facebook-on is. Ha lelkes Instagram használó vagy, akkor keress minket ott is a @classhomehu tag-el, valamint iratkozz fel hírevelünkre, hogy a limitált akcióink, kedvezményeink hozzád is eljuthassanak!

 

Megosztás

Megosztás Megosztás Megosztás