Üzletünk címe: 1074 Budapest, Dohány utca 26
+36 1 614 4865 H-P: 11-20 Sz: 11-19 V: 12-18

Woollypocket fal az otthonunkban

Írtam már, hogy régóta érdekelt ez a növényfal dolog. Most hogy itt ez a sok wollypocket, egyértelmű volt, hogy ki kell próbálnunk. Azért is, hogy szépítsük az otthonunkat, és azért is, hogy tapasztalatokat gyűjtsünk, amit Veletek is megoszthatunk.

vertical-gardening

Nos először is kijelöltünk egy falat. A falat, ami már évek óta adta magát, de valahogyan idáig soha nem jutottunk el. Mármint eddig a falig. (Igazából szinte egyik falig sem….ez nagy hiányosság :)). Szóval a fal: méreteit tekintve pont megfelelő 3 db wally one befogadására.

009_kicsi

Elég világos, leginkább a délutáni napfény az, ami közvetlenül éri. Pont ideális egy átlagos szobanövény számára. Elhelyezkedését tekintve nem igazán szembetűnő, hiszen csak a lépcsőfordulónkból látszik, de mint mondtam, már évek óta nem tudtam vele mit kezdeni, és egy képet oda felakasztani, túl egyszerűnek tűnt….Ugyanakkor -ha bulvárosan szeretnék fogalmazni-, döbbenetes, lenyűgöző látványt tárul majd a vendégeink elé, amikor levonulnak a lépcsőn. 🙂

Kitaláltuk tehát, hogy 3 db wally one kell nekünk. Ekkor jött a kérdés, hogy melyik szín? Először kapásból a zöldre voksoltam. Aztán jobban átgondolva mégis a barna mellett döntöttünk. Ennek egyszerű oka volt. Ez a mély csokibarna szín, éppen passzol a lépcső szizálszőnyeg borításához. Miért is fontos ez? Míg nem növik be teljesen a növények, apró részletek látszódhatnak a woollypocket-ből. Így lett a miénk a barna.

010_kicsi

Ezután irány a barkácsáruház, ahol már a múltkor is sikerrel jártunk, amikor a Sky Planterbe kerestünk növényt. Számításaim szerint 4-5 növény kell egy wally one-ba. A papíron az áll, hogy 3 db átlagos méretű növény fér bele. Ha megnézzük a gyártó által beültetett virágtartókat, abban igazán nagy növények vannak, valóban elég lehet 3 db belőle :). Én kisebbek mellett döntöttem. Vagyis vettem egy-két szép nagy kifejlett példányt, és vettem -általam csak töltelék növénynek nevezett- kisebb egyedet.

008_kicsi

Növényválasztáskor fontos, hogy az egy fali tartóba kerülő növények hasonló igényűek legyenek. Leegyszerűsítve, nem tudunk egy cserépben tartani egy kaktuszt és egy vízipálmát. Így válogattam én is. Ha valakinek nincs kiterjedt növényismerete, kérjen segítséget a kertészeti osztályon. Próbálok én is a jövőben ötletet adni a megfelelő növénytársításokra itt a blogon. Érdemes egyszerűen tartható fajokat választani. Ne egy orchidea kompozícióval kezdjünk :).

Nos némi akrobatikai gyakorlatozás (lépcsőn létra stb.) és minimális kosz mellett sikerült beültetnünk a 3 woolly-t. Az eredmény magáért beszél.

005_kicsi

Ha nem szeretnénk látszó részeket, akkor nagy növényeket vegyünk. Ezeknek azonban borsosabb az ára. Ha szépen tartjuk ezeket a kisebbeket pár hónap alatt nagyot nőnek majd.

003_kicsi

Az öntözés egyszerű a “nyelvre” öntünk tartónként 3 bögre vizet. (hogy ezek az amerikaiak mindent bögrében számolnak…:) ). Az, hogy milyen gyakran kell öntöznünk a növényektől is függ. A mi növényeink igénylik, hogy a talajuk nedves legyen. Számításaim szerint így elegendő 2 hetente 1x öntöznünk.

A szerelési útmutató nagyon alapos, sok jó tanács is szerepel a papíron. Érdemes megtartani.

Reméljük nektek is tetszik! Szívesen válaszolunk minden kérdésre, akár itt a blogon, akár elérhetőségeinken!

M.

Megosztás

Megosztás Megosztás Megosztás